راهنمای کامل چیدمان یک میز شام رسمی

یکی از مهمترین مولفه های طراحی صحنه سینما، چیدمان میز ناهارخوری است.

طراحی صحنه های مربوط به ضیافت، شام و… نیازمند دانش دقیق در این حوزه است.

این راهنمای کامل به شما کمک می کند نه تنها در طراحی صحنه، بلکه در زندگی روزمره نیز از آن استفاده کرده و تجربه ای به یاد ماندنی را برای خود و مهمانانتان رقم بزنید.

در همین راستا، قطعا چیدمان یک میز ناهار خوری رسمی می تواند نوعی تجربه لذت بخش و به یاد ماندنی باشد؛ اما پیچیدگی های موجود در آن نیز دلهره انگیز است.

این راهنمای جامع شما را به دانش و اعتماد به نفس لازم برای چیدن یک میز شام رسمی ظریف و دقیق مجهز می کند.

چه طراح صحنه باشید، چه میزبان یک مناسبت خاص و چه صرفا می خواهید مهمانان خود را تحت تاثیر قرار دهید، درک آداب و تکنیک های مناسب، تجربه میز ناهارخوری شما را ارتقاء می دهد.

 

درک اصول

یک چیدمان رسمی میز شام از مجموعه خاصی از ظروف تخت، بشقاب و ظروف شیشه ای پیروی کرده و اطمینان می دهد که هر عنصر به درستی برای یک تجربه غذاخوری هماهنگ و کاربردی در جای خود قرار گرفته است.

 

عناصر کلیدی

بشقاب شام: بزرگترین بشقاب که در مرکز غذا قرار گرفته و به عنوان پایه غذا عمل می کند.

بشقاب سالاد: کوچکتر از بشقاب شام بوده و برای سرو سالاد یا پیش غذا، روی بشقاب شام قرار می گیرد.

بشقاب نان و کره: در سمت چپ بالای این مجموعه قرار داشته و از آن برای صرف نان و کره استفاده می شود.

ظروف تخت: چنگال ها، چاقوها و قاشق ها، به نحو راهبردی در اطراف بشقاب ها چیده می شوند.

بیرونی ترین قطعات ابتدا استفاده شده و با پیشرفت صرف غذا به سمت قطعات داخلی حرکت می کند.

لیوان ها: لیوان های شراب، لیوان های آب و احتمالا فلوت شامپاین در سمت راست بشقاب قرار می گیرند و یک خط مورب را تشکیل می دهند.

دستمال سفره: در داخل بشقاب شام یا سمت چپ آن قرار می گیرد و برای پاک کردن دست و دهان در طول صرف غذا استفاده می شود.

 

تنظیم میز رسمی: گام به گام

مراحل زیر ترتیب مناسب هر عنصر در یک میز رسمی شام را نشان می دهند:

1 – با بشقاب شام شروع کنید: بشقاب شام را در مرکز چیدمان، حدود 2 سانتیمتر از لبه میز قرار دهید.

2 – بشقاب سالاد را قرار دهید: بشقاب سالاد را مستقیما روی بشقاب شام قرار دهید، کمی با لبه بالایی همپوشانی داشته باشد.

 

ظروف تخت را مرتب کنید:

چنگال ها: چنگال ها را در سمت چپ بشقاب قرار دهید.

از بیرون ابتدا چنگال شام را قرار دهید و به سمت داخل و نزدیک به بشقاب، چنگال سالاد را قرار دهید.

چاقوها: چاقوها را در سمت راست بشقاب قرار دهید، طوری که تیغه آن به سمت داخل باشد.

از بیرون ابتدا چاقوی شام را قرار دهید و به سمت داخل و نزدیک بشقاب، چاقوی کره را قرار دهید.

قاشق ها: قاشق غذا یا قاشق سوپخوری را در سمت راست و بالای چاقوها قرار دهید.

چیدمان لیوان ها:

لیوان شراب: لیوان شراب را در نوک چاقو قرار دهید تا کمی به سمت داخل زاویه داشته باشد.

لیوان آب: لیوان آب را بالای لیوان شراب قرار دهید تا یک خط مورب را تشکیل دهد.

فلوت شامپاین (اختیاری): در صورت سرو شامپاین، فلوت را در سمت راست لیوان آب قرار دهید.

محل قرار گیری دستمال: دستمال را در دردون بشقاب شام قرار دهید. می تواند تا شده بوده یا از شکلی ساده برخوردار باشد. همچنین می توان آن را در سمت چپ چنگال ها قرار داد.

 

اصطلاحات چیدمان میز

درک اصطلاحات مرتبط با چیدمان یک میز رسمی به منظور درک مکانی و هدف هر عنصر بسیار مهم است.

در اینجا چند اصطلاح ضروری را درج کرده ایم:

پوشش[1]: فضای اختصاص داده شده برای یک چیدمان غذاخوری که تمام عناصر لازم را در بر می گیرد.

تنظیم مکان[2]: چیدمان ظروف تخت، بشقاب و ظروف شیشه ای در یک پوشش.

سرویس[3]: ترتیبی که در آن دوره های صرف غذا ارائه می شود؛ تعیین استفاده از ظروف تخت مخصوص.

دوره (کرس)[4]: غذای خاصی که در طول غذا سرو می شود، مانند پیش غذا، سالاد، غذای اصلی یا دسر.

 

نکاتی برای یک شام رسمی موفق

1 – منوی خود را برنامه ریزی کنید: دوره هایی که برای انتخاب ظروف تخت و شیشه ای مناسب ارائه خواهید کرد را مشخص کنید.

2 – ظروف غذاخوری باکیفیت را انتخاب کنید: روی بشقاب ها، کارد و چنگال ها و لیوان های ظریف و بادوام سرمایه گذاری کنید که سبک غذاخوری شما را تکمیل می کنند.

3 – ایجاد یک چیدمان هماهنگ: از یک طرح رنگی و الگوهای منسجم برای کتان ها، دستمال ها و وسایل مرکزی خود استفاده کنید.

آداب سفره خوب را تمرین کنید: با آداب غذاخوری اولیه آشنا شوید تا تجربه ای روان و لذت بخش را برای همه تضمین کنید.

 

نتیجه گیری

تسلط بر هنر چیدن میز شام رسمی یک مهارت ارزشمند است که تجارب غذاخوری شما را افزایش می دهد.

با درک اصول اولیه و پیروی از راهنمای گام به گام، می توانید فضایی شیک و جذاب برای مهمانان خود ایجاد کنید.

به یاد داشته باشید، نکته کلیدی در این کار، حفظ یک چیدمان ثابت و متقارن است.

اطمینان حاصل کنید که هر عنصر از مکان معین خود برخوردار است.

با کمی تمرین و توجه به جزئیات، می توانید با اطمینان یک میز رسمی بچینید که نشان دهنده ذوق و سلیقه و توجه شما به هنر غذاخوری خوب باشد.

 

برای دریافت نسخه پی دی اف این نوشتار کلیک کنید:

راهنمای کامل چیدمان یک میز شام رسمی

منبع:

https://www.schooltube.com/formal-dinner-table-setting-a-complete-guide/

[1] Cover

[2] Place Setting

[3] Service

[4] Course

Loading

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *