مجسمه جنبشی عظیم استودیو دریفت برای طراحی صحنه اورفه اپرای ملی هلند
استودیو دریفت[1] یک مجسمه جنبشی به نام ایگو[2] را برای طراحی صحنه اورفه[3] اپرای ملی هلند طراحی و اجرا کرد. این طراحی صحنه که از 15 کیلومتر نایلون بسیار ریز ساخته شده بود، بر فراز بازیگران آویخته شده بود و به منظور تغییر شکل در طول اجرا طراحی شده بود.
مونیک ویکمیکرز[4] کارگردان از نزدیک با نانین لینینگ[5] طراح رقص و لونکه گوردین[6] از استودیو دریفت بر روی این مفهوم که به گفته آن ها نیاز به تجدید نظر در شیوه معمول خلقشان داشت، کار کرد.
برای تماشای چیدمان های استودیو دریفت به لینک زیر مراجعه کنید
Studio Drift reduces plastic bags into blocks for Materialism installation
گوردین اظهار داشته است: «در این فرآیند ما یکدیگر را تقویت کردیم و همراه با یکدیگر چالش ها را پشت سر گذاشتیم تا تجربه ای را رقم بزنیم که در آن رقص، موسیقی، صدا، مجسمه سازی و فناوری به یک صدای واحد تبدیل شوند.»
این گروه 3 نفره مایل بودند مجسمه گوردین سفر درونی شخصیت اصلی نمایش، اورفه را به تصویر بکشند؛ زیرا او با «گرفتار شدن در صحنه ای سخت و دشوار از عشق و زندگی، در زمان فروریختن هر ستون و زمین اطرافش، به نسخه بهتری از خودش بدل می شد».
گوردین جذب ایده استفاده از یک قطعه در طراحی صحنه شد که او آن را به دلیل خطوط سفت و سخت، زوایا و حالت ایستایش – کیفیت هایی که یادآور کتاب ها، خانه ها و آجرها است – به عنوان نهایی ترین شکل دست ساز بشر ارزیابی کرده است..
او برای آن که این فرم را به شکلی روان تر درآورد، آن را از نخ فلوروکربن ژاپنی بازتابنده نازک مو – شبیه نخ ماهیگیری – ساخت.
در طراحی صحنه این قطعه از حدود 10 کیلومتر نخ که به شکل منشوری مستطیل شکل معلق است استفاده شده است. حجم این شبکه به قدری بود که استودیو دریفت ناچار شد برای ساخت مجسمه، دستگاه بافندگی خود را توسعه دهد.
این قطعه طراحی صحنه با حرکت 8 موتور – یکی در هر گوشه – تغییر میکند؛ بنابراین می تواند از اشکال مختلفی برخوردار شده و سفت یا آویخته به نظر برسد. حرکت ایگو – مجسمه جنبشی – از طریق نرم افزار صورت می گرفت.
گوردین اظهار داشته است که از طراحی صحنه ای که بتواند تأثیری بر تماشاگران تئاتر بگذارد لذت می برد، تماشاگرانی که برخلاف کسانی که در یک محیط گالری هستند، در یک موقعیت می نشینند.
گوردین افزوده است: «جهان دیگری خلق شده است که در آن یک گروه کامل به طور همزمان در آن غوطه ور می شوند.»
او اضافه کرده است: «در طراحی صحنه از تکنیک هایی می توان استفاده کرد که به واسطه آن ها جلوه های بصری خاصی ایجاد می شوند که در یک موقعیت «واقعی» غیرممکن هستند: تحریک تمام حواس با قدرت و تاثیری شگفت انگیز.»
«معرفی و عرضه این جهان جدید لذت بخش بود و من احساس می کنم برای طراحی صحنه این کار الهام گرفتم تا به شکلی عمیق تر کاوش کنم که چگونه می توانیم از طریق یک سفر احساسی با آثار هنری خارج از فضای تئاتر یا گالری، مخاطب را به همراه داشته باشیم.”
برای تماشای عکس های بیشتر از این اجرا به لینک زیر مراجعه کنید
Studio Drift creates dramatic shifting Ego sculpture for Dutch opera L’Orfeo
اورفه قدیمی ترین اپرایی است که تا به امروز اجرا شده است. این اثر در سال 1607 توسط کلودیو مونته وردی[7] ساخته شد.
اورفه اپرای هلند در 25 ژانویه به نمایش درآمد و تا 22 فوریه 2020 به اجرای خود ادامه داد.
نسخه متفاوتی از ایگو نیز در اوایل مارس در گالری پیس[8] نیویورک در نمایشگاه آرموری در معرض تماشا قرار گرفت.
منبع:
نوشته: ریما سابینا اوف[9]
9 فوریه 2020، وبسایت دزین[10]
[2] Ego
[3] L’Orfeo
[4] Monique Wagemakers
[5] Nanine Linning
[6] Lonneke Gordijn
[7] Claudio Monteverdi
[8] PACE
[10] Dezeen