درک اینکه چرا آشوری ها مجسمه عظیم گاو نمرود را خدای نگهبان می دانستند سخت نیست. این حکاکی روی سنگ که با ارتفاع حدود 5 متر ساخته شده است موجودی خارق العاده به نام لاماسو را به نمایش گذاشته است. پژوهشگران با بررسی چهره یک مرد، بدن گاو نر و بال های پرنده آن استدلال می کنند که این ویژگی ها نماد هوش، قدرت و آزادی هستند.
این موجود اساطیری که اغلب در نقش برجستههای بین النهرین باستان به نمایش در می آید، یک ایزد الهی محافظ بود که مجسمه اش معمولا در بیرون از دروازه های شهرهای آشور دیده می شد. این مورد که تصویر آن را می بینید در شهر نمرود نصب شده بود. یک شهر باستانی که بیش از 3000 سال پیش ساخته شد و داستان آن در سفر پیدایش نیز درج شده است.
یک گاو بالدار با سر انسان مشابه لاماسو از نمرود، در نمایشگاه مت. لاماسو برای محافظت و پشتیبانی از درهای مهم کاخ های آشوری استفاده می شد.
با این حال، گاو نمرود پس از 3000 سال حیات، در سال 2014 توسط تروریست های داعش که بخش هایی از شمال عراق را تصرف کرده بودند تخریب شد. شبه نظامیان داعش با نفی مجسمه های تاریخی به بهانه بت پرستی، آن ها را تخریب کردند. داعشی ها پیش از آن که این سایت یونسکو را با مواد منفجره به آوار تبدیل کنند، از فرایند تخریب آثار که با پتک و دریل به جانشان افتاده بودند فیلم گرفتند.
در سال 2016، در اقدامی نمادین، گروهی از باستان شناسان و مورخان هنر در ایتالیا از چاپگرهای سه بعدی بزرگ برای بازسازی کامل گاو نمرود در مقیاس بزرگ استفاده کردند. این اثر به عنوان بخشی از نمایشگاه «برخاستن از نابودی: ابلا، نمرود» مجددا به ابراز وجود پرداخت و مجددا بحث پیرامون اهمیت حفظ آثار تاریخی و فرهنگی را مطرح ساخت.
در مقاله دنیای مصنوع «احیای گاو نمرود: چاپ سهبعدی با تخریب شمایلشکنی مقابله میکند» که در ژوئیه تا آگوست 2024 در 51مین شماره فناوری جدید کشف گذشته در دسترس است، شرح چگونگی خلق مجدد این گاو عظیم درج شده است.
بن اسکالان
منبع:
Ancient Origins
https://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology-preview/resurrecting-bull-nimrud-0021305
به روزرسانی: 22 اوت 2024 – 13:00.