مدیریت یک گروه طراحی صحنه

مدیر گروه طراحی صحنه بودن کار آسانی نیست. این نوع مدیریت بیش از آن که وابسته به دانش طراحی صحنه باشد، نیازمند شیوه های مدیریت درست است. سبک ­های رهبری و نظریه ­های مدیریتی که امروز شاهد آن ­ها هستیم، حاصل بیش از 100 سال پیشرفت و تحول در نخستین بازخوانی نظریه مدیریت در اواخر قرن نوزدهم است. بدین ­ترتیب، در طول سده گذشته، نظریه ­ها یا سبک ­های مدیریتی، به آموختن مجدد آن­ چه آموخته بودند پرداختند و از مولفه ­های آزمون و خطا در نظریه ­ها و سبک ­های مختلف در موقعیت ­ها و مهارت­ های مدیریتی استفاده کردند. آن چه در ادامه می خوانید مجموع نظریات مدیریتی است که در حوزه مدیریت گروه طراحی صحنه نیز به کار می آید. در نمودار زیر مکاتب فکری مدیریت متاخر معرفی شده ­اند.

نظریه­ های کلیدی مدیریت از دهه 1990 تا 2010.

دهه 1990 سازمان ­های یادگیرنده

∎ مدیران باید از یک نگاه بیرونی برخوردار باشند.

∎ مدیران باید به خواسته ­ها و محدودیت ­های داخلی و خارجی پاسخ دهند.

∎ مدیران باید تاثیرات مخرب تغییر و عدم اطمینان را تشخیص داده و با آزمایش، انطباق و یادگیری تحول و تجربه به آن ­ها پاسخ دهند.

∎ همان ­طور که مدیران می­ آموزند، باید برای کارکنان خود نیز “بستری مناسب برای آموختن فراهم آورند.

∎ هر یک از اعضای سازمان باید شغل و ویژگی­ های مناسب بودن آن را درک کرده، دیدگاه مشترکی نسبت به آن­ چه برای دستیابی به آن تلاش می ­کنند داشته باشد، همواره در پی بررسی و بهبود روش­ های انجام کار و فعالیت مشترک در زمینه این پیشرفت ­ها باشد و درک عمیق و غنی از کار پیدا کند.

 

دهه 2000 پست مدرنیسم

∎ به ­دلیل طیف وسیعی از شرایط که مدیریت باید با آن روبرو شود، هیچ نظریه کامل و منسجمی درباره مدیریت وجود ندارد.

تاثیرات تغییر، جهانی ­سازی، بین­ المللی­ سازی، چندفرهنگی و فناوری، یک مدیر را ناگزیر به انعطاف ­پذیری و سازگاری می­ سازد.

∎ او باید نگاه گسترده ­تری نسبت به آن­ چه در داخل و خارج از سازمان می ­گذرد داشته باشد.

∎ همواره باید بر آموزش مستمر تاکید شود.

∎ پست مدرنیست ­ها، اگرچه غیرمنطقی نیستند؛ اما ممکن است رویکردی غریزی، کلامی و جوی از مدیریت داشته باشند.

 

دهه 2010 رویکرد مدیریت سه­ وجهی

∎ این رویکرد، ترکیبی از مکاتب مختلف مدیریت است: علمی، مکانیکی و انسانی یا فرآیندمحور و مردم ­محور.

∎ یک مدیر مدرن قادر است رویکردهای مختلف را در راستای تاثیرگذاری هرچه بیشتر متعادل سازد.

∎ استفاده عملی از هرگونه مهارت و عملی که در هر شرایطی مناسب است.

∎ سازمان­ های مدرن، پیچیده بوده و خواسته ­های ارزش ­های شرکت، محیط کلان و مشتری را درهم می ­آمیزند.

∎ احتمالا نوعی رویکرد مدیریتی، که تمام مطالعات قبلی را مورد توجه قرار داده و از مدیران می ­خواهد هر کاری که برای شرایط حاضر مناسب است را انجام دهند، موثرترین شیوه خواهد بود.

 

 

در مجموع، امروزه نظریه مدیریت در پاسخ به خود (با یادگیری از آن ­چه قبلا انجام شده) و در پاسخ به محیط پیرامون، توسعه یافته است. سبک موثر مدیریت برای “اکنون”، باید نشانی از یادگیری نسبت به گذشته را در بر داشته و به ویژه، تغییرات (آشفتگی) در محیط کار مدرن را منعکس کند. بدین­ ترتیب، مهارت­ های کلیدی مدیریت که درباره جدیدترین نظریه ­های مدیریت پدیدار می ­شوند، به آگاهی، تعادل و یادگیری نیاز خواهند داشت. امروزه ترکیب نظریه­ ها و الگوهای مدیریتی 30 سال گذشته، منجر به شکل­ گیری نوعی رویکرد عملی برای مدیریت در جهان مدرن و یک گروه تئاتر و طراحی صحنه شده است.

 

Loading

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *