خالقان لباس های مینیمال

تام فورد (متولد 1961) آمریکایی، در طول تصدی خود در مقام مدیر خلاق برند ایتالیایی کالاهای تجملاتی گوچی، با همراهی مدیر اجرایی خود دومینیکو دوسوله[1]، به بازتاب فرهنگ مد تجملاتی دهه 1990 پرداخت و این برند را وارد جریان اصلی مد ساخت.

فورد با رویکردی رویایی نسبت به بازاریابی و تبلیغات، یک سیاست طراحی منسجم و کاملا پیراسته را دنبال کرد و الگویی برای سایر برندهایی که مشتاق بازسازی نظام بیمار خود و یافتن سهمی از بازار جدید بودند را ارائه داد.

این رویکرد در گوچی، شامل کارزار‌های تبلیغاتی خاصی بود که در کنار پوشش سرمقاله‌­ ها از لوگوی متمایز و کاملا قابل تشخیص، “G” دوقلو بهره می ­برد.

دهه­ های 1990 و 2000، با رقابت میان دو شرکت لوکس و مبارزه آن­ ها برای فروش هرچه بیشتر، تعریف می­ شود.

رقیب گوچی برای برتری در این بازار، ال وی ام اچ – بزرگترین گروه تولیدی جهان – بود که در سال 1987، با ادغام لویی ویتون و موئت هنسی تاسیس شد.

از دهه 1990 به بعد، صنعت مد و لوازم جانبی آن، همچنان تحت سلطه این دو گروه قرار داشت.

ال وی ام اچ، به رهبری برنار آرنو برندهای لو[2]، سلین[3]، ژیوانشی[4]، فندی، پوچی[5] و دونا کاران[6] را شامل می­ شد و گروه گوچی، برندهای بوتگا ونتا[7]، ایو سان لوران، الکساندر مک­ کوئین[8]، بالنسیاگا و استلا مک­ کارتنی[9] را در بر می­گرفت.

در سال 1997، لویی ویتون گسترش یافت و مبادرت به پوشاک زنانه آماده کرد و طراح آمریکایی مارک جیکوبز[10] (متولد 1963)، برای نظارت و جان دوباره بخشیدن به این برند، استخدام شد.

نخستین مجموعه او که در سال 1998 به نمایش درآمد، از پیراهن ‌های تنگ سفید، تک ‌رنگی، دامن ­های سایز بزرگ، دامن­ های بلند روی زانو و مینیمالیسم ملایم آن دوران تشکیل می ­شد. او نشان “LV” متقاطع به رنگ سفید روی سفید را در محصولات این شرکت به کار گرفت.

 

– این کارزار تبلیغاتی گوچی، از سال 1999، تصویری از شیک بودن را به نمایش می ­گذارد. در این تصویر، یک کت سفید ساده با یک کمربند نازک پاپیونی به تصویر کشیده شده است.

 

– قطعه ای از هلموت لانگ، مجموعه پاییز/زمستان سال 1999، این مجموعه متشکل از ارگانزای ابریشمی روی پارچه ‌های نخی و ابریشمی سفید و یقه ­های مدور فوتوریستی بود.

 

رقیب دیگر در بازار مد تجملاتی، خانه ایتالیایی پرادا بود که در اواخر دهه 1990، درگیر مجموعه ­ای از مانورهای تجاری پیچیده، خرید و فروش سهام در گوچی، فندی، تولیدکننده کفش چرج و شرکا[11]، جیل سندر[12] و هلموت لانگ[13] شد.

پرادا با معرفی کوله ­پشتی “ولا[14]” در سال 1988، انباشت نوعی ثروت مخفیانه را به نمایش گذاشت.

کوله­ پشتی کوچک و سبک ­وزنی که توسط میوچیا پرادا[15] (متولد 1949)، نوه بنیانگذار پرادا، طراحی شده بود؛ همچنین لوگوی مثلثی شکل محافظه­ کارانه پرادا و پارچه لباس ‌های ورزشی کاربردی آن، در تضاد با مصرف­ گرایی آشکار رایج آن دوران قرار داشتند. موفقیت کیف پرادا، منجر به افزودن طیف وسیعی از لباس‌ های حاضر و آماده این برند شد.

نخستین مجموعه پاییز/زمستان پرادا، در سال 1989، در دفتر مرکزی این برند واقع در کاخ مانوساردی[16] میلان ارائه شد. این مجموعه، تقلیدی تقریبی از نوعی خضوع زنانه بود که بر چاپ ­های عجیب و غریب و پارچه ­های کاربردی با رنگ­ هایی پیچیده و ظریف تاکید می­ کرد.

این زیبایی­ شناسی مینیمالیستی، همتای خود در سادگی ناب و توجه دقیق به کیفیت و جزئیات را در برندهای جیل سندر و هلموت لانگ که در پایان دهه 1990 توسط پرادا خریداری شدند یافت.

هلموت لانگ (متولد 1956)، در آتلیه ­ای که در سال 1977 در وین احداث کرد، نوعی رویکرد مدرن برای تولید لباس­ های مردانه و زنانه را به وجود آورد.

او فرم ضعیف را با خیاطی مجسمه ­وار پارچه ­های لوکس تک­ رنگ درهم آمیخت و پارچه­ های ترکیبی مردانه و زنانه را به وجود آورد. نگاه اساسا شهری لانگ، لایه‌ های نزدیک متشکل از بافت‌ های متضاد همچون شفاف/مات و مات/براق را در بستر کت و شلوارهای چسبان با تقاطع ­های متشکل از پارچه ‌های زنانه تا مردانه را در بر می­ گرفت.

این برند، در دهه 1990، با ورود به حوزه تولید عینک، لباس زیر، جین و عطر، دست به انشعاب زد و در نهایت، حضور جهانی خود را در عرصه خرده ­فروشی دنبال کرد.

امروزه مدیریت طراحی گوچی را الساندرو میکله[17] طراح مد ایتالیایی (متولد 1972) برعهده دارد. او از سال 2015، وظیفه احیاء مجدد برند را عهده­دار شده است.

 

برای داشتن مجموعه جذاب تاریخ جامع مد و فشن به لینک زیر مراجعه کنید

تاریخ جامع مد و فشن

[1] Domenico de Sole

[2] Loewe

[3] Céline

[4] Givenchy

[5] Pucci

[6] Donna Karan

[7] Bottega Veneta

[8] Alexander McQueen

[9] Stella McCartney

[10] Marc Jacobs

[11] Church & Co

[12] Jil Sander

[13] Helmut Lang

[14] Vela

[15] Miuccia Prada

[16] Palazzo Manusardi

[17] Alessandro Michele

Loading

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *