آزمون عملی رشته طراحی صحنه چگونه برگزار می شود

رشته طراحی صحنه، نیمه متمرکز بوده و داوطلبان پس از گذر از کنکور، باید در مصاحبه یا آزمون عملی آن شرکت کنند. بسایر از داوطلبان رشته طراحی صحنه، زمانی که به بحث آزمون عملی طراحی صحنه می رسند، با پرسش های متعددی روبرو می شوند و بعضا برای به دست آوردن پاسخ سوالاتشان، هزینه های هنگفتی را متقبل می شوند. در این نوشتار تلاش کرده ام تا به مهمترین این پرسش ها پاسخ داده و شرایط پیش رو را برای داوطلبان کارشناسی رشته طراحی صحنه روشن تر سازم.

آزمون عملی رشته طراحی صحنه در چند سال اخیر در سالن نگارخانه و نمایشگاه دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار می شود. اسامی داوطلبان حائز شرایط مصاحبه در سایت سازمان سنجش اعلام می شود. این اسامی بر اساس حروف الفبا بوده و از دختران آغاز و به پسران منتهی می شود. به عبارت دیگر، در این آزمون عملی، ابتدا دختران مصاحبه شده و در ادامه، نوبیت به پسران می رسد. بدین ترتیب، تلاش کنید در روز مقرر که برایتان مشخص خواهد شد، در محل آزمون حضور داشته باشید. با این حال اگر بنا بر هر دلیلی، روز آزمون را از دست دادید، نگران نشوید! می توانید در روز پایانی آزمون دختران یا پسران، در محل آزمون حاضر شده و مراحل مصاحبه را طی کنید.

در محل آزمون، نمایندگان سازمان سنجش حضور دارند و اگر دست بر قضا موفق به دریافت کارت ورود به آزمون نشدید، در محل به شما کمک خواهند کرد و کارتتان را صادر خواهند کرد.

در روز آزمون، شما به یک سالن هدایت می شوید و در آن جا از شما پذیرایی مختصری خواهد شد تا نوبت آزمون عملیتان فرا برسد. در این لحظه دوستان ستاد برگزاری آزمون شما را هدایت خواهند کرد تا به محل مورد نظر برسید. پس این مورد هم نگرانی ندارد!

تا جای ممکن تلاش کنید به تنهایی به محل آزمون تشریف بیاورید. با این حال، اگر والدینتان مشتاق بودند شما را همراهی کنند، مانعی وجود ندارد. فقط این عزیزان ناچار خواهند بود تا در گرمای تابستان در محوطه دانشکدگان، زمان را سپری کنند.

اما مقدمات ورود به آزمون:

آزمون عملی رشته طراحی صحنه، به هیچ وجه گزینشی نیست و از شما درباره معارف دینی یا… سوال نمی شود؛ بلکه در این آزمون درباره مسائل کاملا تخصصی پرسش می شود. در ادامه درباره این موضوعات توضیح خواهم داد. با این حال لطفا به چند مورد خاص دقت کنید:

الف – آزمون عملی رشته طراحی صحنه، یک جلسه کاملا رسمی است. پس لطفا با لباس و شکل و شمایل مناسبی در آن حضور یابید.

ب – خانم های داوطلب ملزم هستند حجابشان را رعایت کنند (این قانون جاری در دانشگاه است).

ج – از آوردن وسایل اضافی با خودتان خودداری کنید. هرچه سبک تر بهتر!

چه چیزهایی با خود همراه داشته باشیم:

الف – غالب داوطلبان رشته طراحی صحنه را هنرستانی های رشته ای گرافیک، نمایش و معماری تشکیل می دهند. تقریبا تمام شما کارهای مختلفی را در دوره دانش آموزی انجام داده اید. پس تقریبا همه شما در این زمینه در بک سطح قرار دارید. بدین ترتیب، لازم نیست کارهای کلاسی دوره دانش آموزی خود را همراه بیاورید.

ب – در سال های گذشته، برخی داوطلبان برای یک نمایشنامه طراحی صحنه کرده و ماکت آن را همراه می آوردند. اما متاسفانه مشاهده شد که اکثر این ماکت ها کار خود داوطلب نبوده اند؛ بدین ترتیب، مزیت همراه داشتن ماکت حذف شد و امتیازی به آن تعلق نخواهد گرفت. پس لطفا وقت و هزنیه خود را صرف ساخت ماکت نکنید.

ج – آن چه لازم است با خود همراه داشته باشید، سوابق شما است. اگر نمایشی کار کرده اید؛ اگر در نمایشی حضور داشته اید؛ اگر برای کاری طراحی صحنه کرده اید؛ اگر در موسسه یا آموزشگاهی دوره طراحی صحنه گذرانده اید و خلاصه اگر در زمینه تئاتر، فعالیتی داشته اید، مدارک، تصاویر، بروشور و… آن ها را همراه داشته باشید. در همین راستا، بهتر است برای خودتان یک رزومه یا پورتفولیو درست کنید و به داوران ارائه کنید.

برخی از داوطلبان در چند رشته تقاضای آزمون عملی می دهند. طبیعی است که داوران میان داوطلبی که تنها در رشته طراحی صحنه شرکت کرده باشد، با دواطلبی که در چند رشته تقاضا داده باشد، تفاوت قائل شوند.

از شما چه می پرسند:

داوران آزمون شما را اساتید طراح صحنه دانشگاه های مختلف تشکیل می دهند. آن ها دوست دارند از انگیزه شما برای ورود به رشته طراحی صحنه آگاه شوند. پس پیشاپیش درباره انگیزه هایتان فکرکنید و آن ها را مرور کنید.

داوران دوست دارند بدانند شما چه چیزی را به عرصه طراحی صحنه ایران اضافه خواهید کرد. پس برای خودتان اهداف خاصی را مشخص کنید و درباره آن ها صحبت کنید.

شما باید تئاتر دیده باشید. داوطلبانی بوده اند که حتی در عمرشان یک تئاتر ندیده بودند! پس اگر نمایشی را تاکنون ندیده اید، در گام نخست پیشنهاد می کنم از خیر تحصیل در این رشته بگذرید؛ اگرنه تا زمان آزمون چند تئاتر و تئاتر تلویزیونی را ببینید و درباره آن ها بیندیشید تا بتوانید به تحلیل این آثار بپردازید.

شما باید در زمینه تئاتر و طراحی صحنه مطالعه کرده باشید. پس از این فرصت استفاده کرده و چند کتاب مهم در زمینه طراحی صحنه را مطالعه کنید.

شما باید چندین و چند نمایشنامه خوانده باشید. چند نمایشنامه از یونان باستان، چند نمایشنامه از شکسپیر، چند نمایشنامه از نویسندگان معاصر آمریکایی، چند نمایشنامه مدرن اروپایی اعم از ابزورد و… می تواند در این زمینه کمک خوبی باشد.

اگر بتوانید درباره هنر و ادبیات ایران صحبت کنید بسیار خوب خواهد بود.

تلاش کنید جهان بینی خاص خود را داشته باشید و درباره آن صحبت کنید. منحصر به فرد بودن، همواره امتیاز بزرگی محسوب می شود.

ممکن است از شما خواسته شود تا در محل آزمون مبادرت به زدن یک اسکیس ساده کنید. پس آمادگی آن را داشته باشید. مطمئن باشید شرط ورود به رشته طراحی صحنه، طراحی خوب است. در طراحی صحنه طراحی پرتره، منظره و… اهمیتی ندارد؛ در این رشته باید پرسپکتیو شما خوب باشد و بتوانید حجم و طرح های معمارانه را به وجود آورید.

تمام ماجرای آزمون عملی همین است که در طی 10 تا 20 دقیقه انجام می شود.

پس از آزمون:

پس از انجام آزمون طبیعتا با شما خداحافظی خواهند کرد. اما ممکن است نسبت به آزمون عملی خود اعتراض داشته باشید. می توانید به مسئول برگزاری آزمون عملی مراجعه کرده و درخواست آزمون مجدد کنید.

 

برای بهترین های شما، بهترین ها را آرزو میکنم/ پیام فروتن/ استادیار دانشکدگان هنرهای زیبا/ دانشگاه تهران.

هرگونه کپی برداری و استفاده از این نوشتار ممنوع است.

 

Loading

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *